Η Stella McCartney λανσάρει vegan παλτό με γούνα φτιαγμένη από φυτικά υλικά!

20 Οκτωβρίου, 2019. 

Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα προσπαθούν να μας περάσουν για ανάπτυξη την γουνοποιία, η σχεδιάστρια μόδας Stella McCartney λανσάρει στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού vegan παλτό με γούνα φτιαγμένη από φυτικά υλικά αποδεικνύοντας πόσο πίσω πρέπει να αφήσουμε τις γούνες από ζωάκια!

Στην πραγματικότητα πρέπει να τις αφήσουμε μόνο στα ζωάκια που τους ανήκουν.

Το Koba Fur-Free Fur, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του ως μαύρο παλτό κατά την εβδομάδα μόδας του Παρισιού, είναι κατασκευασμένο από φυτικές ίνες και μπορεί να ανακυκλωθεί στο τέλος της ζωής του.

 

Η σχεδιάστρια μόδας Stella McCartney πρόσφατα παρουσίασε την πρώτη οικολογική γούνα που κατασκευάστηκε με φυτικά συστατικά στον κόσμο.

Η γούνα Koba Fur-free έκανε το ντεμπούτο της σε ένα μαύρο παλτό  στην επίδειξη μόδας McCartney’s Spring / Summer 2020 κατά την εβδομάδα μόδας του Παρισιού. Το πρωτοποριακό υλικό, κατασκευασμένο με φυτικές ίνες DuPont Sorona και ανακυκλωμένο πολυεστέρα, αναπτύχθηκε από την Ecopel, παγκόσμιο κατασκευαστή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και ειδών ένδυσης που παράγει επίσης “high-end faux fur” για περισσότερες από 300 κορυφαίες μάρκες μόδας που έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν πραγματική γούνα. Ισχυρίζεται ότι έχει μια πιο πολυτελή αίσθηση από τις υπάρχουσες εναλλακτικές και αποτελείται από 37% ίνες Sorona, πράγμα που σημαίνει ότι χρησιμοποιεί 30% λιγότερη ενέργεια και 63% λιγότερα αέρια θερμοκηπίου από τα συμβατικά συνθετικά. Η γούνα  Koba μπορεί επίσης να ανακυκλωθεί στο τέλος της ζωής της, πράγμα που βοηθά να διασφαλιστεί ότι δεν θα καταλήξει σε χώρο υγειονομικής ταφής.

“Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένη για αυτό το νέο φιλικό προς το περιβάλλον, βασισμένο σε βιολογικό δέρμα Γούνας. Είναι ένα άλλο μεγάλο βήμα προς το μέλλον της μόδας που είναι βιώσιμη και χωρίς ζώα “, δήλωσε η McCartney. Το 2017, η McCartney άρχισε να εξερευνά βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για τα ζωικά υλικά, συμπεριλαμβανομένου του vegan δέρματος “skin-free skin” και vegan μεταξιού.

 

Πηγή:

https://vegnews.com από την NICOLE AXWORTHY

Φωτογραφίες:

Stella McCartney @StellaMcCartney,

Natalia Vodianova @natasupermova.

keyboard_arrow_up