Οι 9 διατροφολόγοι που θα σας λύσουν όλες τις απορίες σχετικά με τη vegan διατροφή!

Θα γνωρίσουμε 9 διατροφολόγους όπως εκείνοι μας συστήνονται μέσα από τα βιογραφικά τους, για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να κλικάρετε πάνω στο εκάστοτε όνομα και να βρείτε όλα τα στοιχεία και τις ιστοσελίδες τους με σημαντικότατες πληροφορίες και άρθρα για τη vegan διατροφή!

Δήμητρα Μακρυγιάννη – Τροφή για Σκέψη

 

Συμβουλευτική Διατροφής – Τροφική Εξάρτηση – Φυτική Διατροφή +30 210 3618136, 697 495 6066 Καλλιδρομίου 6, Αθήνα. 

Η επιλογή σπουδών: Θέλω να γίνω Διαιτολόγος!
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Τελειώνοντας το λύκειο σπούδασα Συντήρηση Εργων Ζωγραφικής και έφυγα λίγο αργότερα στο Λονδίνο προκειμένου ν’ ακολουθήσω την επιστήμη της ψυχολογίας.

Λίγο πριν δώσω κατατακτήριες εξετάσεις συνάντησα σε μία επίσκεψή μου στην Ελλάδα μία κοπέλα, -κλινική διαιτολόγος στο επάγγελμα- που «ανέτρεψε» τα σχέδια μου… Ονειρεύτηκα τον εαυτό μου στη θέση της και έτσι, παρά τις αντιρρήσεις των καθηγητών μου, αποφάσισα τελευταία στιγμή να αλλάξω πορεία σπουδών.

Έπειτα από εντατικό διάβασμα λοιπόν, κατάφερα την εισαγωγή μου στο πανεπιστήμιο και την ολοκλήρωση των σπουδών μου στην Κλινική Διαιτολογία & Διατροφή στο London Metropolitan University.

Δούλεψα σε τέσσερα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου όπου κέρδισα γνώση σε πολλά κομμάτια του χώρου: πραγματοποίησα συνεδρίες με παιδιά και εφήβους με προβλήματα βάρους, με άτομα που έπασχαν από διατροφικές διαταραχές και ψυχιατρικά προβλήματα, με χρόνια προβλήματα όπως καρδιοπαθείς, διαβητικούς, οροθετικούς, καρκινοπαθείς και πάσχοντες με σκλήρυνση κατά πλάκας που η σίτιση τους σταδιακά μεταφερόταν από το στόμα, με σωληνάκι μέσω της μύτης κι έπειτα σε άλλες περιοχές του γαστρεντερικού σωλήνα όσο η ασθένεια εξελισσόταν. Δούλεψα ως διαιτολόγος στην κοινότητα, δίνοντας ομιλίες σε ομάδες ασθενών και κάνοντας επισκέψεις σε σπίτια ανθρώπων με κινητικά προβλήματα.

Από την εργασιακή μου εμπειρία εκτός των ορίων της Ελλάδας, ξεχώρισα την εμπειρία που κέρδισα στο Whittington Hospital του Λονδίνου και θαύμασα πραγματικά τον ενθουσιασμό, το δόσιμο και την απλότητα των επαγγελματιών Υγείας που γνώρισα εκεί και αποτέλεσαν παράδειγμα προς μίμηση για εμένα και την επαγγελματική μου πορεία.

Ψυχολογική προσέγγιση & Διαιτολογία: πως προέκυψε…
Ψυχοδυναμικά όλοι διαλέγουμε το επάγγελμά μας για κάποιο λόγο.

Η επιστήμη της ψυχολογίας ως τρόπος ανάγνωσης της πραγματικότητας κι ως εργαλείο προόδου με απασχολούσε από πολύ νωρίς απλά και μόνο επειδή έψαχνα να βρω απαντήσεις σε δικά μου ερωτήματα.

Πιστεύω πως ότι αξίζει πραγματικά να μάθει κανείς, δεν μαθαίνεται. Βιώνεται.

Τελικά, η μεγαλύτερη «σπουδή» για μένα ήταν όταν αποφάσισα να θεραπεύσω τις δικές μου ελλείψεις που για χρόνια με βασάνιζαν.

Τότε ήταν που κατανόησα πραγματικά τις αδυναμίες των ανθρώπων γύρω μου με ρεαλιστική υπόσταση και με την προοπτική ότι τα προβλήματα λύνονται, τα τραύματα θεραπεύονται, αρκεί το άτομο να μπορέσει να συνειδητοποιήσει από τι ακριβώς πάσχει.

Αυτή η «σπουδή» ίσως να αποτελεί μέχρι στιγμής ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία της δουλειάς μου.

Η επιθυμία μου να ασχοληθώ και να κατανοήσω βαθιά το αντικείμενο της θεραπευτικής διαδικασίας ξεκίνησε αρχικά από την ανάγκη να λύσω δικά μου προβλήματα και κατέληξε ν’ αποκτήσω ένα θεραπευτικό εργαλείο κατανόησης για τα προβλήματα και των άλλων.

Ολοκλήρωσα σπουδές σχετικές με τις Δεξιότητες Συμβουλευτικής & Επικοινωνίας για Διαιτολόγους το 2013 στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών στην Αθήνα και συνεχίζω να εκπαιδεύομαι στο Α.Κ.Μ.Α. (Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου) πάνω στη Συστημική προσέγγιση θεραπείας.

Η εργασιακή εμπειρία μου στην Ελλάδα
Το 2007 προσλήφθηκα για δύο χρόνια στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν όπως και σαν Διαιτολόγος στην Εθνική Ομάδα Στίβου Ελλάδος.

Από τον Ιανουάριο του 2011 έως το τέλος του 2013, συνεργάστηκα με τις εκδόσεις Λιβάνη και το Περιοδικό Επίκαιρα διατηρώντας μια εβδομαδιαία στήλη Υγείας και Διατροφής με το όνομα Τροφή για Σκέψη, γράφοντας άρθρα κοινού ενδιαφέροντος και φιλοξενώντας συχνά γιατρούς και θεραπευτές που πήραν θέση σε θέματα υγείας.

Παράλληλα, ιδιωτεύω στο Διαιτολογικό κέντρο Θεραπευτικής Διαιτολογίας & Φυτικής Διατροφής «Τροφή για Σκέψη» από το 2009.

Αν με ρωτούσε κάποιος, θα απαντούσα ότι κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα.

 

 

Σοφία Κανέλλου – Συνειδητή Διατροφή

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc +30 6940715140 Δημοφώντος 32, Θησείο, Αθήνα.  & Λεωφ. Σαρωνίδας 44,  Σαρωνίδα.

Αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ Διατροφής και Διαιτολογίας στη Θεσσαλονίκη το 2012.

Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές με άριστα στην Ιατρική της Ανκόνα της Ιταλίας (Università Politecnica delle Marche, Facoltà di Μedicina) με θέμα: “Χορτοφαγία για όλα τα στάδια ζωής σε Κλινικές και Φυσιολογικές Καταστάσεις”.

Μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων- Διατροφολόγων Ελλάδος.

Μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας

Εκτέλεσε την πρακτική της άσκηση στη Βενετία ειδικευόμενη στη βοτανοθεραπεία, τη φυσική θεραπευτική και τη μέθοδο Kousmine (expert level). Δημιούργησε επιπλέον, ένα δίκτυο διατροφολόγων παραδίδοντας σεμινάρια περί διατροφής και μαθημάτων μαγειρικής.

Δούλεψε στην Τεριέστη Ιταλίας σε κέντρο απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ, παρακολουθώντας εξατομικευμένα τους θεραπευόμενους και οργάνωνε προγράμματα σίτησης και εργαστήρια παρασκευής τροφίμων αλλά και ημερίδες με θέμα την υγιεινή διατροφή.

Παρακολούθησε σεμινάρια βιολογικής καλλιέργειας, μητρικού θηλασμού, ομοιοπαθητικής και ορθομοριακής ιατρικής.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, το 2014 ιδρύει το Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής με στόχο τη διάδοση μιας υγιούς κουλτούρας στη διατροφή και τη διαβίωση.

Γράφει άρθρα και δημιουργεί συνταγές, συνεργάζεται με σχολεία, παιδικούς σταθμούς και εταιρίες βιολογικών προϊόντων συντάσοντας ειδικά διαιτολόγια.

Παραδίδει σεμινάρια για επίκαιρα θέματα διατροφής καθώς και είναι εισηγήτρια σε προγράμματα δια βίου μάθησης ενηλίκων (ΛΑΕΚ).

Διδάσκει στο ΙΕΚ ΣΒΙΕ το μάθημα της διατροφής στο τμήμα vegan μαγειρικής.

Λειτουργεί τμήμα υποστηρικτικής θεραπείας σε ομάδα με διατροφικές διαταραχές όπως παχυσαρκία, νυχτερινή υπερφαγία, βουλιμία κ.α με εβδομαδιαίες συνεδρίες, σε συνεργασία με ψυχολόγο.

Λειτουργεί τμήμα θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά με σκοπό την εκπαιδευσή τους στη σωστή διατροφή. Κάθε χρόνο οργανώνεται θεατρική παράσταση από τα παιδιά για να παρουσιάσουν τα όσα διδάκτηκαν.

Παράλληλα, το Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής προσφέρει διαδραστικά εργαστήρια υγιεινής μαγειρικής και αυτάρκειας στην τροφή, με επίκεντρο την παράδοση και την μεσογειακή διατροφή.

 

 

Ελεάνα Κανέλλου- Συμβουλευτική Ολιστικής Διατροφής & Υγείας

Συμβουλευτική Ολιστικής Διατροφής & Υγείας  | Holistic Health Coaching

+30 697 3960 263 Αθήνα. 

Μετά από 8 χρόνια στη Νέα Υόρκη και αφού αποφάσισα να αφήσω πίσω μου το χώρο της μόδας και να ασχοληθώ με κάτι που να βοηθάει ουσιαστικά τους ανθρώπους, αποφοίτησα από το Institute for Integrative Nutrition της Νέας Υόρκης, όπου έμαθα καινοτόμες μεθόδους coaching, πρακτικές τεχνικές διαχείρισης του τρόπου ζωής, και πάνω από 100 διατροφικές θεωρίες – Ayurveda, χορτοφαγία, Paleo, ωμοφαγία, Vegan, μακροβιοτική και πολλές άλλες και αποφάσισα να γυρίσω στην Ελλάδα και να ασκήσω εδώ αυτό το επάγγελμα (Health & Wellness Coaching), ώστε να βοηθήσω τους ανθρώπους γύρω μου να ζουν πιο υγιείς κι ευτυχισμένοι.

Η εκπαίδευσή μου με έχει εξοπλίσει με εκτεταμένες γνώσεις στην ολιστική υγεία, στο coaching και την πρόληψη. Αντλώντας από τις γνώσεις και την εμπειρία μου, θα σας καθοδηγήσω να κάνετε θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας και να κάνετε καλύτερες επιλογές που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την υγεία σας με πραγματικά και διαρκή αποτελέσματα. Θα αναπτύξετε μια βαθύτερη κατανόηση των επιλογών και του τρόπου ζωής που λειτουργούν καλύτερα για εσάς και θα βελτιώσετε την ενέργεια, την ισορροπία, την υγεία και την ευτυχία σας.

Η προσέγγιση μου όσον αφορά στην υγεία είναι ολιστική, το οποίο σημαίνει ότι παρατηρώ πώς συνδέονται όλοι οι τομείς της ζωής σας μεταξύ τους. Μήπως το άγχος στην εργασία σας ή στις σχέσεις σας σας κάνει να τρώτε περισσότερο; Μήπως η έλλειψη ύπνου ή χαμηλή ενέργεια σας αποτρέπει να ασκηθείτε; Δουλεύοντας μαζί, θα παρατηρήσουμε πώς όλοι οι τομείς της ζωής σας επηρεάζουν την υγεία σας στο σύνολο της και θα βρούμε πρακτικές λύσεις με μόνιμα αποτελέσματα.
Οι ανάγκες σας, διατροφικές και μη είναι μοναδικές σαν εσάς! Αντί να επικεντρωθούμε σε θερμίδες και λίστες με “απαγορευμένα” τρόφιμα και να σας υπαγορεύσω δίαιτες και αυστηρά προγράμματα γυμναστικής, θα δουλέψουμε μαζί για να δημιουργήσουμε νέες θετικές συνήθειες σε όλους τους τομείς της ζωής σας, με βάση το lifestyle σας, το βεβαρημένο ενδεχομένως πρόγραμμά σας και τις προσωπικές σας προτιμήσεις, που θα γίνουν σταδιακά τρόπος ζωής για να βρείτε την ηρεμία και την ισορροπία στη ζωή σας και να ζείτε με περισσότερη υγεία και ευεξία, εύκολα και φυσικά.

Κάθε συνεδρία θα σας εμπνεύσει και θα σας δώσει νέα κίνητρα. Θα μιλήσουμε για πράγματα πέρα από τη διατροφή, επιδιώκοντας να φέρουμε ισορροπία σε σημαντικούς τομείς της ζωής σας, όπως την αγάπη και τις σχέσεις, καθώς και την καριέρα και τα χρήματα. Εγώ προσωπικά και προσεκτικά θα σας βοηθήσω να κάνετε απλές, μικρές αλλαγές που θα σας αλλάξουν τη ζωή.

 

 

 

Γιάννης Μαυρίδης- Αθλητική διατροφή, επαγγελματική ΜΜΑ διαιτησία

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος +30 6936848580 Θεσσαλονίκη. 

O Ιωάννης Μαυρίδης γεννήθηκε στη Θήβα Βοιωτίας το 1980. Είναι Αριστούχος Πτυχιούχος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκαπιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και κατέχει ενα Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Πρωτεϊνική Τεχνολογία του Τμήματος Βιοτεχνολογίας Αθηνών. Επίσης αποφοίτησε απο το τμήμα Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Μοριακή Γενετική.

Από το 2009 είναι υπεύθυνος για την αθλητική διατροφή συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των πολεμικών τεχνών ενώ παράλληλα ειδικεύεται στην αγωνιστική διατροφή αθλητών που ανήκουν στα δυναμικά μαχητικά αθλήματα όπως MMA, Kick Boxing, Muai Thai, Tkd.

Το 2010 ορίστηκε υπεύθυνος για την αθλητική διατροφή της αγωνιστικής ομάδας Tkd του αθλητικού συλλόγου “Παγκράτης Θηβών” και ειδικεύεται στην μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης αθλητών που αγωνίζονται επαγγελματικά στον χώρο των μικτών πολεμικών τεχνών(ΜΜΑ).

Είναι κάτοχος Μαύρης Ζώνης στο Tkwd και Hapkido και έχει κατακτήσει Τρίτη θέση σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ασχολείται επίσης ερασιτεχνικά με το Kick Box και ΜΜΑ.

Τέλος κατέχει δίπλωμα διαιτησίας στο Grappling, Combat Grappling απο την FILA και είναι διεθνής Διαιτητής σε αγώνες MMA.

 

 

Νίκη Μαρτιμιανάκη

Η Νίκη Μαρτιμιανάκη προς το παρόν δεν προσφέρει υπηρεσίες στην Ελλάδα, αλλά σας προτείνουμε να δείτε τις εξαιρετικά σημαντικές πληροφορίες για τη vegan διατροφή που υπάρχουν στην ιστοσελίδα της www.plantbasednt.gr , μπορείτε να επικοινωνήσετε με μήνυμα στο +306948200971 και μέσω instagram , e-mail ή facebook

Η Νίκη Μαρτιμιανάκη είναι άριστη πτυχιούχος διατροφολογίας του Northumbria University, Newcastle UK (B.Sc Human Nutrition), ενώ τώρα παρακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στη Θεραπευτική Διατροφολογία στο University of Worcester (UK). Είναι μέλος του British Association for Lifestyle Medicine and Nutrition και των Plant Based Health Professionals, UK. Έχει μετεκπαιδευτεί στη whole foods plant based diet, ενώ δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις ενδοκρινολογικές διαταραχές στο γυναικείο οργανισμό, το στρες, τη γενετική και τη θεραπευτική αντιμετώπιση χρόνιων ασθενειών μέσω της ολικής χορτοφαγίας.
Περαιτέρω ασχολίες:

Diploma in Applied Nutrition by Sano School of Culinary Medicine (student-completed by 2021)
Medical & Nutrition Research Volunteer for Physician’s Association for Nutrition
Writer for Vegitnow

 

 

Αλεξάνδρα Τσεκουρά

+30 2261028366, +306936785577 Δραγατσανίου 10 Λιβαδειά.

Η Τσεκουρά Αλεξάνδρα-Αmbre είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στη Λιβαδειά, ενώ παράλληλα είναι επιστημονική συνεργάτης του Αθλητικού Κολυμβητικού Ομίλου Λιβαδειάς και του αθλητικού συλλόγου «Αναγέννηση». Μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί στα νοσκομεία: “ΠΑΙΔΩΝ «Η Αγία Σοφία»”, Παιδιατρική Κλινική, στον Όμιλο ΙΑΣΩ εκτελώντας αναλύσεις περιστατικών αλλά και στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε περιστατικά παιδικής παχυσαρκίας, στην αλληλεπίδραση γονιδίων με τη διατροφή και την κληρονομικότητα καθώς και την επίδραση της άσκησης στην όρεξη. Τέλος, φροντίζει για τη διαρκή ενημέρωση και κατάρτισή της κατόπιν συμμετοχής σε ενημερωτικές ομιλίες για θέματα διατροφής σε ημερίδες, εκδηλώσεις, σχολεία, αθλητικούς και άλλους συλλόγους.

 

Dott.ssa Μαρία Παπαβασιλείου

 

Η Μαρία Παπαβασιλείου διαμένει στην Ιταλία, εξυπηρέτηση πελατών σε όλες τις περιοχές/χώρες μέσω Skype: dieta.milano

 

Αλεξάνδρα Κουκουράκη – Diet & Training Services

 

 

30 210 7011564 / +306944 398942 Αθήνα. 

Η Αλεξάνδρα Κουκουράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το μπάσκετ.

Η σωστή διατροφή και ο αθλητισμός την ακολούθησαν μέχρι το 1993 όπου πήρε το πτυχίο ως διαιτολόγος, διατροφολόγος.
Αρχικά συνεργάστηκε με γυμναστήρια και κέντρα αδυνατίσματος.
Εκεί διαπίστωσε την ανάγκη του κόσμου και ειδικά των γυναικών να έχουν τη στήριξη και την ολοκληρωμένη γνώση από έναν ειδικό,  ώστε να αποκτήσουν ένα υγιές και καλοσχηματισμένο σώμα.

Η μακρόχρονη προπονητική της εμπειρία την οδήγησε στην απόφαση της το 1998 να φοιτήσει στην G.R.A.F.T.S. (GREEK AEROBIC FITNESS SCHOOL).

Από το 1999 εκτός από διαιτολόγος εργάζεται και ως aerobic–fitness instructor και επίσης ως personal trainer σε πολλά γυμναστήρια της Αθήνας.

 

Κωνσταντίνος Κούτσικας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Μ.Sc.

 

+30 2310232184 / +30 6944647797 Βογάτσικου 12 Θεσσαλονίκη

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη το 1976. Σπούδασα στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Απέκτησα Master of Science στην Κλινική Διατροφή στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχω συμμετάσχει σε μεγάλα ερευνητικά προγράμματα διατροφής όπως το «The Postmenopausal Health Study» και «Healthy Growth Study». Αρθρογραφώ και κάνω διαλέξεις σε θέματα διατροφής σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση κλινικών καταστάσεων. Είμαι μαραθωνοδρόμος και ταυτόχρονα ασχολούμαι με την διατροφική υποστήριξη για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της αθλητικής απόδοσης. Διατηρώ διαιτολογικό γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος και ιδρυτικό μέλος του medNutrition.gr.

 

Τέλος, μπορείτε να βρείτε πολλές vegan και vegan friendly επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, κομμωτήρια, καθώς και ρούχα, παπούτσια, νέα προϊόντα, τατουάζ, καλλυντικά, εκδηλώσεις, γιατρούς,  e-shops, blogs, vlogs, events, συνταγές από γνωστούς σεφς και να ενημερώνεστε για ό,τι νεότερο υπάρχει κατεβάζοντας το

Vegan Guide Greece Αpplication το οποίο διατίθεται δωρεάν σε:

Αpp store: https://apple.co/2HmPKkz

Play store: https://bit.ly/2Rp0Nhr

 

Definition of veganism  , The Vegan Society:

“A philosophy and way of living which seeks to exclude—as far as is possible and practicable—all forms of exploitation of, and cruelty to, animals for food, clothing or any other purpose; and by extension, promotes the development and use of animal-free alternatives for the benefit of animals, humans and the environment. In dietary terms it denotes the practice of dispensing with all products derived wholly or partly from animals.”

 

keyboard_arrow_up